Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga vindt zijn oorsprong in Hatha yoga. Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en proactieve levenshouding.

Wat is nu specifiek aan Dru Yoga?

  • Alle gewrichten worden ‘zacht’ en ontspannen gehouden tijdens de bewegingen. Op die manier ontwikkel je flexibiliteit en zo kan subtiele energie vrij stromen.
  • Dru Yoga docenten zijn erin getraind om hun lessen aan te passen aan elk conditieniveau van de leerlingen. Voor een les met stevige houdingen, geschikt voor een fysiek hoger conditioneel niveau tot een les met zachte dynamische bewegingen bij een lager conditioneel niveau.
  • Energy Block Release – reeksen zijn eenvoudig uit te voeren, vloeiende bewegingen die helpen om spanning en energie blokkades zowel fysiek als emotioneel en mentaal los te laten
  • In Dru Yoga komen alle bewegingen vanuit de rug; immers een gezonde rug is een gezond lichaam.
  • De ‘spinal wave’, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru Yoga; zij zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.
  • Een grondig begrip van de kernstabiliteit – de centrale houdingsspieren – is een van de belangrijkste aandachtspunten.
  • Met Dru Yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam (de chakra’s) en open je de toegang naar de krachtige energie van het hart.
  • Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er binnen een Dru Yogales momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.

Dru Professioneel Netwerk

Het Dru Professioneel Netwerk (DPN) is de beroepsvereniging van Dru Netherlands. Het belangrijkste doel van het netwerk is het garanderen en bevorderen van kwaliteit. Dru docenten die lid zijn en het Dru logo voor docenten gebruiken, staan garant voor kwaliteit, deskundigheid en een uitstekende ondersteuning van cursisten.

De ruim 300 leden van het Dru Professioneel Netwerk volgen jaarlijks hun bijscholing in de vorm van Masterclasses en cursussen. Door deze bijscholing te volgen en regelmatig les te geven, blijven docenten op een hoog niveau werken. Zij verdiepen hun visie, vergroten hun deskundigheid en actualiseren hun lesstof. Dru Netherlands zorgt er op deze manier voor dat docenten bekend zijn met de nieuwste technieken en alle oefeningen op een professionele manier in hun lessen kunnen presenteren.