Wie ben ik?

Mijn naam is Esmeralda van Hoek.
In het dagelijks leven ben ik logopedist op een cluster-2 school. Hier werk ik met kinderen met een auditieve en communicatieve beperking op 2 locaties in Breda en Bergen op Zoom. Het werken met kinderen doe ik met passie, enthousiasme en geeft mij energie.

In 2007 heb ik samen met mijn vriendin/collega het bedrijf Van Hoek & Van Luijk opgezet. Het bedrijf bestaat uit een logopediepraktijk en daarnaast verzorgen we trainingen op logopedisch vlak voor instellingen en bedrijven op het gebied van communicatie en presentatie maar ook geven we onder andere les op de Fontys Hogeschool over logopedische onderwerpen aan leerkrachten in het speciaal onderwijs. Door het geven van trainingen in het bedrijfsleven en het begeleiden van stempatiënten in de praktijk is mijn interesse voor de yoga ontstaan.

Vanuit de opleiding logopedie en mijn zanglessen en zangervaring had ik al veel kennis opgedaan over de ademhaling. Ik merkte in mijn behandelingen dat ik mijzelf nog onzeker voelde over het overbrengen van deze kennis naar volwassenen. Dit was voor mij de aanleiding om de 3 jarige Dru docenten opleiding te gaan volgen in Arnhem. In juni 2015 heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond en ben ik gecertificeerd als Dru Yoga docent. Yoga maakt dat ik lichamelijk en geestelijk in beweging blijf, het geeft mij rust, ontspanning, vitaliteit en ruimte.